Λέβητες – Καυστήρες

Σχεδίαση, μελέτη και εγκατάσταση.

Οι λέβητες και οι καυστήρες κάθε οικίας, πολυκατοικίας ή επαγγελματικού χώρου αποτελούν τον κρισιμότερο παράγοντα για τη θέρμανση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του κόστους θέρμανσης και τη συνολική καλή λειτουργία του συστήματος.

Αυτά τα δυο εργαλεία σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση της θέρμανσης ενός οικήματος. Πιο συγκεκριμένα, ο καυστήρας αποτελεί το μηχανισμό που μετατρέπει το εκάστοτε καύσιμο σε θερμότητα, ενώ στη συνέχεια ο λέβητας είναι αυτός ο οποίος θα ζεστάνει το νερό που κυκλοφορεί στους σωλήνες μετά την καύση του καυσίμου.

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο τα τελευταία χρόνια στους λέβητες φυσικού αερίου ονομάζονται λέβητες συμπύκνωσης, και μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης ενός συστήματος θέρμανσης.

Λέβητες Καυστήρες | Energy Saving

Η σωστή σχεδίαση και μελέτη εγκατάστασης των λεβητών αποτελεί προϋπόθεση για την αποκόμιση όλων των σημαντικών πλεονεκτημάτων. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα υλικά χάρη στα οποία παρασκευάζονται είτε μαντεμένιοι είτε χαλύβδινοι, ενώ η σύνδεσή τους μπορεί να γίνει είτε επιτοίχια είτε επιδαπέδια.

Όσον αφορά τους καυστήρες φυσικού αερίου, βάσει της λειτουργίας τους, χωρίζονται σε πιεστικούς ή ατμοσφαιρικούς και σε πολλές περιπτώσεις είναι προσαρμοσμένοι πάνω στο λέβητα για την ευκολότερη εγκατάσταση και αποδοτικότερη χρήση.

Από την άλλη πλευρά, οι καυστήρες πετρελαίου λειτουργούν με τη χρήση αντλίας πετρελαίου και εγκαθίστανται πάνω στο λέβητα, ώστε να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν πιο αποδοτική καύση του καυσίμου, καθώς με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται η σωστή ανάμειξη του καυσίμου με τον αέρα.

Η Energy Saving στην Αθήνα, μπορεί να σας συμβουλέψει και να σταθεί δίπλα σας, προτείνοντάς σας την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση για λέβητες, καυστήρες και γενικότερα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψιν το χώρο και τις ανάγκες του.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία Energy Saving για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειάζεστε σχετικά με του καυστήρες και τους λέβητες της πολυκατοικίας σας.